Relationer: Konstutställning av Eva Lindegren & Mikael Rundqvist

Jag och Mikael (min sambo) arbetar tillsammans på Rundqvists Boktryckeri som funnits sedan 1908. Mikael är den fjärde generationen i företaget där han arbetat med trycksaker hela sitt liv. Sedan 2012 har vi arbetat tillsammans med både digitala och analoga trycksaker och vi driver en tryckverkstad där de gamla boktrycksteknikerna återupptäcks. När vi haft workshops i vår verkstad blir det oftast färger över. Det är dessa färger som vi återanvänder i vårt grafiska måleri.

Jag och Mikael vill att vår konst skall lyfta känslor och vidga medvetandet på samma sätt som relationer gör. Relationer en av de viktigaste delarna för att vi ska vara nöjda med livet. Inspirationen i vår konst får vi från mötet med andra människor och platser, men också från inre resor och upplevelser vi har tillsammans i livet.

Jag & Mikael är båda självlärda konstnärer med olika vägar in i måleriet. Jag har målat i olja, akryl och akvarell sedan 90-talet men trivs bäst när jag får blanda tekniker och material fritt.  Mikael började det grafiska måleriet runt 2015 och blev trollbunden av det abstrakta. Utställningen på Gothia Towers blandades av konstverk som vi gjort tillsammans och enskilt med olika tekniker.