Lite om mig

”Jag är rätt säker på att alla har en konstnär inom sig.”

Mina målningar är uppbyggda i många lager, och varje lager har en egen unik berättelse. En målning kan ta väldigt lång tid för mig att göra, medan en berättelse kan gå ganska snabbt. Med det menar jag att en berättelse är ett av alla lager i en målning. Om jag t ex målar ett ansikte, så kan jag hålla på med det ett tag för att sedan måla över det. För mig blir då ansiktet en av berättelserna i just den målningen. Det är inte den enskilda bilden i mina målningar som är det viktigaste, inte heller slutresultatet. Mina målningar är som livet, det är själva resan som är målet.

“Berättelserna i en en målning skapar struktur och djup, ungefär som rynkor i ett erfaret ansikte. Jag målar över, skrapar bort, lägger till, målar nytt, målar över. Så håller jag på tills den rätta känslan uppstår.”

Phasellus eu scelerisque quam, id pulvinar ligula. Quisque pretium pharetra tortor. Vestibulum porta neque et ligula fringilla pharetra. Etiam eleifend ultricies nulla, in viverra velit. Praesent ac nisl volutpat, eleifend neque in, ultrices dui. Sed sagittis eu purus et pretium. Fusce et molestie tellus. Mauris accumsan lorem quis odio dapibus volutpat.

Nullam vitae semper ipsum. Suspendisse a congue velit. Proin in ex eget ex commodo sagittis at sit amet lorem. Quisque eget ipsum id lectus condimentum tristique. Vestibulum facilisis sapien risus, quis dictum neque volutpat in. Nulla rhoncus massa leo, malesuada posuere odio consectetur non. Morbi tempus tempor venenatis. Nunc nec neque arcu. Donec placerat et odio a pharetra.

“Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.”

Lite om mig

Dåtid

Jag började mitt måleri på 90-talet. Då byttes blyertspennan och kolet ut mot färg och jag gav mig in i något surrealistiskt, lila och drömskt. Jag målade meditativt och sökande. Min andlighet syntes tydligt och speglade mitt måleri under många år.

Lite om mig

Nutid

Numera är målningarna oskarpa och skiftande, det är en annan dimension. Det är ett snabbare tempo och detaljerna suddas ut för att ge utrymme till fantasin. Mångsidigheten i mitt skapande berättar att jag inte vill fångas i någon särskild ”stil”. Jag ger mig inte förrän den rätta känslan är där. Jag vill vara fri i mitt skapande och ser mig inte som bara en målare, även om just måleriet ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag kan lika gärna göra om möbler, eller försöka mig på att göra skulpturer. Jag samlar ständigt på olika material som någon dag skall användas till något spännande. Jag gillar att utforska och experimentera.  Jag brukar säga att jag inte har någon stil. Men det har jag trots allt. Mina ansikten och diffusa figurer kommer jag aldrig i från. De kan ha ett kort uppehåll för att snart dyka upp någonstans i mitt skapande igen.

Our Mission

Mission & values

Vestibulum porta neque et ligula fringilla pharetra. Etiam eleifend ultricies nulla, in viverra velit. Praesent ac nisl volutpat, eleifend neque in, ultrices dui. Sed sagittis eu purus et pretium. Fusce et molestie tellus.

Our History

Trajectory

Vestibulum porta neque et ligula fringilla pharetra. Etiam eleifend ultricies nulla, in viverra velit. Praesent ac nisl volutpat, eleifend neque in, ultrices dui. Sed sagittis eu purus et pretium. Fusce et molestie tellus.

Contemporary Art

Exhibitions

Explore More

The New Guild

Artists

Explore list