Medvetandet är mäktigt

Genom kreativitet, skapas viljan att förstå det som är främmande..

EVA LINDEGREN

Mitt skapande

I mitt skapande finns många stilar och uttryckssätt. Mitt främsta intresse ligger i måleriet, men jag gör även skulpturer, gör om saker och samlar på rost. Jag började mitt måleri på 90-talet. Då målade jag mest figurativt och surrealistiskt. Det var mycket lila och drömskt, det andades meditation och inre bilder. Numera är känslan densamma men målningarna mer abstrakta och skiftande, det är en helt annan dimension. Tempot är snabbare och detaljerna suddas ut för att ge utrymme till fantasin.

När jag får en idé blir jag helt uppslukad, tiden bara går och skapandet blir som en stunds meditation där allt annat runt mig försvinner.

Bilderna växer fram ur känslan…

Mina målningar är uppbyggda i många lager, och varje lager har en egen unik berättelse. En målning kan ta väldigt lång tid för mig att göra, medan en berättelse kan gå ganska snabbt. Det är inte bilden i mina målningar som är det viktigaste, inte heller slutresultatet. Mina målningar är som livet, det är resan som är målet. Många gånger har jag fått kommentarer om att det är dumt att måla över en ”fin” målning, men jag tycker inte att det är så. Det blir mer och mer struktur ju fler berättelser som kommer på duken, ungefär som rynkor i ett erfaret ansikte. Jag målar över, skrapar bort färg, lägger till färg, målar ett ansikte, målar över och så håller jag på. Jag ger mig inte förrän den rätta känslan är där.  Jag brukar skämta och säga att jag inte har någon stil. Men det har jag trots allt. Mina ansikten och diffusa figurer kommer jag aldrig i från. De kan ha ett kort uppehåll för att snart dyka upp någonstans i mitt skapande igen.

“Inspirationen kommer i mötet med andra människor och platser, men också från mina inre resor och upplevelser.”

EVA LINDEGREN

I found love…

OLJEMÅLNING 2010

Selflove…

OLJEMÅLNING 2006

New horizon…

OLJEMÅLNING 2009